Wie is de echte uitvinder van de stofzuiger?

Stofzuigen voor de massa De astmatische Amerikaanse uitvinder James Spangler verkocht zijn idee voor een elektrische bezemsteelachtige reiniger met doekfilter en stofopvangzak bevestigd aan het lange handvat aan William Hoover in 1908.Hubert Cecil Booth had een van de meest substantiële claims van het uitvinden van de eerste gemotoriseerde stofzuiger. De stofzuiger is een huishoudelijk apparaat dat al meer dan een eeuw bestaat. Blijf lezen om meer te weten te komen over de geschiedenis en de uitvinders. Het gebruikt een luchtpomp om een vacuüm te creëren, en het wordt gebruikt om vloeren te reinigen, maar het kan ook andere oppervlakken reinigen.

Ze waren een van de eerste bedrijven die draadloze stofzuigers en stofzuigers voor stoffering produceerden. Hubert Cecil Booth (1871 - 195) was een Britse ingenieur die onder andere uitvinder was van de eerste aangedreven stofzuiger. Champman en Skinner vonden in hetzelfde jaar een elektrisch beweegbare stofzuiger uit die afhankelijk was van een 18 ″ ventilator om zuigkracht te produceren. Airway Sanitizer, een bedrijf uit Toledo, patenteerde de eerste stofzuiger die een wegwerpzak gebruikte.

Air-Way was de eerste die een afdichting op de vuilzak gebruikte en als eerste een HEPA-filter op een stofzuiger gebruikte, volgens de website van het bedrijf. Dit bedrijf produceerde in de jaren 1920 elektrische stofzuigers voor huizen, die in die tijd veel populairder waren dan alle eerdere modellen. In 1926 was Hoover een dominante speler in de vacuümindustrie en het was tijd om hun borstelstang te upgraden die andere fabrikanten zouden gebruiken zodra het patent afloopt. De Air-way Sanitizor Company, die in 1920 in Toledo, Ohio begon, introduceerde een nieuw product genaamd de wegwerpzak met filtervezel, de eerste papieren wegwerpzak voor stofzuigers.

De eerste reinigingsmachine die een stofzuiger gebruikte en die kon worden meegenomen, werd ontworpen door Walter Griffiths in 1905.Ondanks dat deze stad slechts ongeveer vierduizend mensen heeft, is het met trots de locatie voor de stofzuigerfabriek van de Tacony Corporation, een gigantische faciliteit die schoonmakers produceert voor 13 verschillende lijnen en merken, waaronder voor Maytag, Riccar en Simplicity. Een van zijn eerste kopers was zijn neef, wiens echtgenoot William Hoover de oprichter en president werd van de Hoover Company, een stofzuigerfabrikant. Thurman vond in 1898 een benzineaangedreven reiniger uit die zo groot was dat hij door paarden moest worden getrokken en geen vacuüm creëerde, maar het blies de lucht en „zo schoongemaakt”. Air-Way creëerde ook de eerste rechtopstaande stofzuiger met 2 motoren en de eerste stofzuiger met elektrisch mondstuk.

Leave Reply

All fileds with * are required