Wat is de beste vijverreiniger?

Houd uw vijver schoon met de beste vijverbehandeling1 vijverperfecte biologische vijverbehandeling, 2 API POND ALGAEFIX vijverbehandeling, 3 natuurlijke waterlandschappen vijverbehandeling, 4 Airmax MuckAway natuurlijke vijverbehandeling, 5 Aquascape Algaecide vijverbehandeling, 6 gezonde vijvers Aquasphere Pro biologisch afbreekbare vijverbehandeling. Houd er rekening mee dat elektrische stofzuigers ook elektrische stroomvereisten hebben. Helaas kan dit voor de meeste stofzuigers behoorlijk hoog zijn - meer dan 1.000 watt -. Dat betekent dat het een beetje duur kan zijn om uw elektrische stofzuiger voor een langere periode te laten werken.

Deze krachtige vijverstofzuiger met dubbele kamer van OASE is een upgrade ten opzichte van de geliefde PondoVac Classic. Dankzij de krachtige motor van 1800 watt, twee kamers en automatische ontlading kunt u snel door het reinigen gaan zonder te hoeven wachten tot de stofzuiger u inhaalt. De stofzuiger is gebouwd met voldoende zuigkracht om helemaal tot 18 voet te reiken, terwijl je met de 26 voet zuigslang ver in het midden van ruime vijvers kunt reiken. Plus·Extreem krachtige zuiging· Maximale diepte van 18 voet· Automatische ontlading· Transparante buissecties OASE omzeilt de beperkingen van de constructie met één kamer door de pomp elke 15 seconden automatisch van aanzuiging naar afvoer te laten schakelen.

De 16 voet zuigslang is gemaakt van plastic, waardoor hij iets minder duurzaam is dan de slang van de PondoVac 4.Toch wordt het geleverd met hetzelfde transparante gedeelte, zodat u uw reinigingsinspanning kunt controleren en dankzij de maximale zuigdiepte van 7 voet is dit vacuüm net zo geschikt voor diepere vijvers. Daarmee krijg je ongeveer 15 seconden zuigkracht voordat je het vacuüm uit de vijver moet halen en het opgevangen water door een filter moet dumpen (niet inbegrepen). De zuigkracht is zeer beperkt, vooral voor vijvers dieper dan ongeveer 3-4 voet diep. Bovendien kan het behoorlijk omslachtig zijn om het vacuüm uit het water te trekken en het elke 15 seconden handmatig af te tappen als u een groter gebied probeert te bedekken.

Nadelen · Moet elke 15 seconden handmatig worden afgetapt · Zeer beperkte zuigkracht voor vastzittende grimmige. De Oase PondoVac 5 neemt de beste eigenschappen van het vorige model en maakt ze nog beter. De 1800 watt zuigpomp maakt gebruik van een gepatenteerd tweekamersysteem dat non-stop stofzuigen mogelijk maakt, zelfs terwijl het vuile water en vuil uit de opvangtank worden gespoeld. Het wordt geleverd met een zuigslang van 16 voet en een afvoerslang van 33 voet voor eenvoudige vijverreiniging.

De zuigmotor zuigt tot 1500 gallons per uur. De pomp is krachtig genoeg om het afvoerwater tot 18 voet hoog te sturen. Je beweegt de telescoopstok rond de vijver om slib en puin op te zuigen. De toverstaf kan zo diep gaan als 16 voet.

Het netsnoer is 40 voet lang. Het wordt geleverd met een elektrische borstel en een reinigingskop op wielen. Ik heb een oase-vijver Vac 4en hij zuigt maar ongeveer 15 seconden op, dan stopt hij en soms keert de zuigkracht om? Het duurt erg lang om mijn vijver van maximaal 3000 gal te stofzuigen. Eventuele suggesties Beveel je de Matala power cycloon nog steeds aan voor een vijver van 275 gallon die 110 x 60 en 7 voet diep in het midden is en geloof je dat de Oase 5 een overweging is in vergelijking met de Matala?.

Tenzij u een kleine vijver heeft of geen stopcontact beschikbaar heeft om een elektrische stofzuiger van stroom te voorzien, wordt in de meeste situaties een stroomstofzuiger aanbevolen. Verminder drastisch de hoeveelheid werk die nodig is om uw vijver er fris uit te laten zien en uw vissen gezond te houden. De Pondleader Professional is een mooie vijverstofzuiger die hoge cijfers scoort, omdat het bijzonder eenvoudig te gebruiken is en betrouwbaar werkt. Deze methoden zijn meestal geschikter voor kleinere vijvers, of vijvers zonder vis, omdat het even kan duren voordat ze effectief zijn.

Hoewel vijvermodder de helderheid van het water niet rechtstreeks beïnvloedt, kunnen vissen het bodemvuil gemakkelijk oproeren, wat vuil water veroorzaakt. Uw eerste stap is om het apparaat dicht bij de vijver te brengen en de reiniger op minstens 3 meter afstand van de rand van uw vijver te plaatsen. Zware vijverstofzuigers kunnen zowel groter vuil als vijverslib verwijderen, zodat u het grootste deel van het bodemafval van uw vijver in één sessie kunt verwijderen. Pondovacs zijn een van de leiders in de vijvervacuümwereld, en dit vacuüm is een van hun goedkopere modellen, waardoor het een beetje toegankelijker is voor de gemiddelde Joe Pond Guy - en meer een redelijke keuze voor kleine vijvers.

Door de royale afmeting van de afvoer kunt u, indien nodig, afvalslib op grote afstand van uw vijverwater verwijderen. Het nadeel is dat wanneer de pomp overschakelt op afvoer, al het water in de aanzuigslang terug de vijver in stroomt - waardoor een vuilwolk ontstaat die moeilijk weer op te zuigen is. Bij het kiezen van een vijverstofzuiger moet u ook rekening houden met de slanglengte in vergelijking met de maximale zuigdiepte. Zoek op zijn minst naar stofzuigers die worden geleverd met een standaard brede kop voor het reinigen van het grootste deel van de vijverbodem, plus een smalle kop voor het reinigen rond hoeken.

Maar dat zijn noodzakelijke prijzen om te betalen voor een vijvervacuüm dat deze mate van zuigkracht biedt en de mogelijkheid biedt om de grootste landschapsaquaria aan te kunnen. Voor de meest budgetbewuste aquarianen kunnen niet-gemotoriseerde stofzuigers zoals die van Aura en Python oppervlakkige reiniging bieden tussen grondigere vijverreinigingssessies. Deze Oase Pondovac 4 vijverstofzuiger is een uitstekende keuze voor mensen die een robuuste en krachtige stofzuiger willen hebben. Een hoogwaardige vijverstofzuiger kan uw vijver actief reinigen zonder u te dwingen deze af te tappen of de vloer met de hand te schrobben.

.

Leave Reply

All fileds with * are required