Kun je een winkelstofzuiger gebruiken om de vijver schoon te maken?

Gebruik een winkelstofzuiger om een vijver schoon te maken. Om de vissen en plantenbewoners van uw vijver gezond te houden, moet u de vijver om de paar maanden schoonmaken. Bladeren en ander vuil hopen zich op de bodem van de vijver op en beginnen te rotten. Het rottingsproces steelt zowel zuurstof als voedingsstoffen die de vissen en planten in uw vijver nodig hebben.

Verwijder in het voorjaar na de laatste nachtvorst eventuele netten of afdekkingen uit de vijver. Laat al het water, behalve 6 centimeter, uit uw vijver lopen. Bevestig een slang aan de pomp om het water uit de vijver te pompen, maar zorg ervoor dat het waterniveau tijdens gebruik niet onder het niveau van de pomp komt. Als u een elektrische vijverstofzuiger wilt aanschaffen, moet u rekening houden met waar u van plan bent deze aan te sluiten en waar het dichtstbijzijnde stopcontact is.

Afhankelijk van de grootte van uw vijver en hoe vaak deze zich vult met ongewenste algen of puin, moet u uw vijver minimaal één keer per jaar grondig reinigen. U kunt hulpstukken en slangen vaak apart kopen, maar wanneer u op zoek bent naar de perfecte vijverstofzuiger, het is het beste om ervoor te zorgen dat deze alles bevat wat u nodig heeft. Sommige vijverstofzuigers worden geleverd met een gaasafdekking die u over de afvoerslang kunt leggen, zodat al het vuil en puin in het gaas wordt opgevangen en alleen water de slang verlaat. Nu, als je net als ik bent en dat NIET allemaal wilt doen, dan stel ik voor dat je investeert in een vijverstofzuiger.

Stofzuigers met twee kamers zijn meestal duurder, dus het is misschien de moeite waard om extra tijd te besteden aan schoonmaken om wat geld te besparen. Omdat een Shop-Vac letterlijk alles opzuigt dat hij tegenkomt, moet u enkele extra stappen ondernemen om de bewoners en het ecosysteem van uw vijver te beschermen. Wanneer de reiniging is voltooid, brengt u uw vissen, vijverwater en filter voorzichtig terug naar hun rechtmatige plaatsen. Stofzuig het opgehoopte slib - klein vuil en algen - van de bodem van de vijver, evenals het water dat zich ophoopt als gevolg van het besproeien van de zijkanten.

Vijverstofzuigers kunnen al het vuil en smurrie op de bodem van uw vijver opzuigen, zodat u dit niet handmatig hoeft te doen. Dubbele stofzuigers hoeven niet uit te schakelen, omdat ze tegelijkertijd vuil water kunnen aanzuigen en afvoeren. Als u geen overschot aan vuil in uw vijver wilt, is een vijverstofzuiger de beste en gemakkelijkste manier om uw vijver schoon te houden. Als een vijverstofzuiger echter buiten uw budget valt, kunt u een net gebruiken om het oppervlak van de vijver schoon te maken en kunt u de bodem van de vijver met de hand schrobben.

Het beste plan is om de stofzuiger alleen te gebruiken als het vijverwater grotendeels is afgevoerd en alle bewoners zijn verwijderd om ongelukken te voorkomen. Hoewel u een vijverstofzuiger kunt kopen die bedoeld is voor het reinigen van vijverafval, zijn er geen extra kosten nodig - en extra bulk in opslag - als u al een nat-droge stofzuiger in huis heeft. Handmatige vijverstofzuigers zijn gemakkelijker voor de portemonnee en het budget, maar zijn alleen goed voor kleine vijvers en lichte reinigingsklussen.

Leave Reply

All fileds with * are required