Kunt u een vijverstofzuiger huren?

Pondovac is een slibzuiger die moeiteloos grove slibdeeltjes zoals algen, modder, dode planten en bladresten uit de tuinvijver verwijdert. Ja, vijverstofzuigers zijn de snelste en beste methode om uw vijver schoon te maken. Ze zijn een onmisbare, probleemloze manier voor vijverbezitters om de essentiële gezondheid van hun vijvers te behouden. Het gebruik van een vijverstofzuiger heeft veel voordelen ten opzichte van methoden zoals het gebruik van een net of slibverwijderaars.

Het handmatig verwijderen van slib kan een tijdrovende klus zijn, vaak met het legen van de vijver, wat verstorend is voor het ecosysteem van uw vijver. Door een visvijverstofzuiger te kopen, zoals een Oase Pondovac, kunt u slibopbouw snel verwijderen met zuigkracht tot een diepte van 250 cm, afhankelijk van het gekochte vijvervacuümmodel. Het beste van vijverstofzuigers is dat ze eenvoudig te reinigen zijn. Wanneer het filter vol is, kunt u het eenvoudig uit het vacuüm verwijderen, het vuil eruit halen of afspuiten en het vervolgens weer in het vacuüm plaatsen.

Vijverstofzuigers doen precies wat u denkt dat ze doen: ze zuigen slib en puin op van de bodem van vijvers, meren, fonteinen, aquaria, en zwembaden. Houd er echter rekening mee dat deze afvoerslang en filterzak gemakkelijk kunnen verstoppen als u een erg vuile vijverbodem heeft. Deze relatief goedkope vijverstofzuiger van Matala is perfect voor middelgrote vijvers tot 5 voet diep. De diepte van uw vijver moet kleiner zijn dan de maximale zuigdiepte van het vacuüm om het onderste deel van de vloer schoon te maken.

De reden dat slangen meestal langer zijn dan de maximale zuigdiepte, is dat u met een langere slang verder in het midden van een grote vijver kunt reiken. Onthoud gewoon dat je de stofzuiger terug moet dragen naar je garage of schuur nadat je armen moe zijn van het pompen. Mijn favoriete stofzuiger voor kleine vijvers is de betaalbare POOLWHALE Portable Pond Vacuum, maar er zijn verschillende andere die het lukken, afhankelijk van uw behoeften. Net als de Intex handstofzuiger wordt deze Pondovac Classic geleverd met meerdere spuitmondbevestigingen, zodat u alle moeilijk schoon te maken plekken in uw kleine vijver kunt bereiken.

De kop is ongeveer 12 inch, dus als uw vijver ondieper is dan dit, werkt dit vacuüm niet voor u. Dat vermindert de totale reinigingstijd en zorgt voor een krachtigere zuigkracht in vergelijking met een vacuüm met één kamer. Het maakt niet uit welk vacuüm u uiteindelijk kiest, het hebben van een vijverstofzuiger kan de hoeveelheid tijd die u nodig heeft om uw vijver op te ruimen drastisch verminderen. Met geïmplementeerde filtersystemen, gebruikt door specialisten, en door te voldoen aan de omstandigheden die in de natuur aanwezig zijn, is de vijver helder.

Als u uw vijver bijvult met nieuw water, kunt u ofwel opgevangen regenwater gebruiken of leidingwater dat is gedechloreerd met behandelingsoplossingen. Een elektrisch vacuüm is handiger, maar u kunt een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen door te kiezen voor een handstofzuiger. Voor de meest budgetbewuste aquarianen kunnen niet-gemotoriseerde stofzuigers zoals die van Aura en Python oppervlakkige reiniging bieden tussen grondigere vijverreinigingssessies.

Leave Reply

All fileds with * are required