Hoe maak je een vijver schoon en houd je hem schoon?

Hoe u een schone vijver kunt krijgen in 5 eenvoudige stappenMaak uw vijver schoon. Een huisvijver kan een achtertuin of tuin verfraaien. Het kan echter een uitdaging zijn om het schoon te houden. Gebruik natuurlijke methoden zoals gerststro, planten en biofilters om uw vijver schoon te houden.

Ultraviolette zuiveraars, vijverbehandelingen en gips zijn ook nuttig om het water schoon en helder te houden. Maak ten slotte de vijver minstens één keer per jaar leeg door alle planten, water en vissen te verwijderen voordat u deze bijvult. Als je meer dan 10% vis hebt voor elke 100 liter water, is je vijver waarschijnlijk overbevolkt. Overmatig visafval kan een onbalans in vijverwater veroorzaken.

Overweeg om voor sommigen van hen een nieuw huis te vinden. Veel vijverretailers en aannemers zullen uw vis accepteren. Het aftappen van de vijver is de snelste manier om hem schoon te maken, maar het betekent ook dat je de natuurlijke ecologische balans in de vijver verliest en dat je helemaal opnieuw moet beginnen om de goede bacteriën op te bouwen. Als je je rotsen een bad moet geven, verwijder dan vuil en smurrie zo voorzichtig mogelijk en spoel ze af met water uit de vijver in plaats van een slang.

Tuinbouwer Maggie Moran legt uit: „Een van de grootste redenen waarom vijverwater troebel wordt, is te wijten aan de groei van algen. Gunstige microben zoals Aquascape Beneficial Bacteria helpen uw vijverwater gezond en schoon te houden voor uw vinvrienden. Dus als u sneller helder water wilt zien, zijn er een paar stappen die u nu kunt nemen met deze eenvoudige tips voor het onderhoud van de vijver. Kort nadat ik de H2O2 en gerststro aan mijn vijver had toegevoegd en deze stappen had gevolgd om mijn vijverwater sneller te zuiveren, begon ik resultaten te zien.

De meeste vijverfilters zijn gebaseerd op ideale omstandigheden, en als u deze overschrijdt, wordt uw filter minder effectief. Verwijder ook handmatig bladeren en vuil dat in het water drijft en gebruik een vijverstofzuiger om het slib van de vijverbodem te verwijderen. Kies visvoer van hoge kwaliteit - bij voorkeur een visvoer dat drijft in plaats van naar de bodem van de vijver te zinken als het niet wordt opgegeten. Door deze tips voor het opruimen van een verlaten vijver te volgen, kunt u nog vele jaren genieten van uw vijver in de achtertuin.

Vijverwater op een natuurlijke manier helder houden is eenvoudig en u zult in een mum van tijd weer van uw vijver kunnen genieten. Het is ook een goed idee om een fontein of vijverspuwer in de vijver te installeren om het zuurstofniveau in de vijver te verhogen. Gunstige bacteriën is een product dat specifiek wordt verkocht voor vijveronderhoud en is een van de veiligste en meest natuurlijke hulpmiddelen die u aan uw vijverwater kunt toevoegen. Vergroot uw filter altijd zodat het meer aankan dan de capaciteit van uw vijver en vergeet niet om uw filter volgens de instructies schoon te maken.

Leave Reply

All fileds with * are required