Hoe vaak moet je het zwembad stofzuigen?

Over het algemeen is het een goed idee om uw zwembad één keer per week te stofzuigen. U moet uw zwembad ook stofzuigen wanneer u grote hoeveelheden vuil, vuil of bladeren op de bodem van het zwembad opmerkt (uw zwembad moet bijvoorbeeld worden gestofzuigd na een zware storm). Over het algemeen is het normaal gesproken voldoende om een zwembad één keer per week te stofzuigen. Het kan zijn dat het eerder moet worden gestofzuigd als het zwembad overmatig is gebruikt, als er een grote storm is geweest die puin in het zwembad heeft geblazen of misschien als het onder bomen staat, zodat bladeren er vaak in vallen.

Stofzuig uw zwembad minstens één keer per week - misschien twee keer. Nogmaals, dit hangt af van hoeveel dwalend puin je verzamelt van bomen en zwemmers. Stofzuigen maakt het gemakkelijker om de pH-waarde te regelen, Het is dus belangrijk om regelmatig genoeg te stofzuigen om te voorkomen dat vuil op de bodem van uw zwembad terechtkomt. Kies één dag in een week om de tegels te stofzuigen en schoon te maken.

Stofzuigen helpt enorm om het zwembadwater helder te maken. Als uw zwembadwater niet helder is, dan is dat een zichtbare indicatie dat uw zwembad vuil is. Het stofzuigen van zwembaden is gemakkelijker gemaakt met de introductie van automatische stofzuigers die de taak helemaal zelf uitvoeren. Als u een handmatige stofzuiger heeft, moet u tijd vrijmaken om deze over het oppervlak te vegen.

Als u het zwembad schoon houdt door te stofzuigen, gebruikt u minder chemicaliën om de waterkwaliteit correct te houden. Dit is echt een handig hulpmiddel om in de gebieden te komen waar een standaard vacuümkop eenvoudigweg niet bij kan. Als u merkt dat algen een thuis maken in uw zwembad, moet u zelfs meer doen dan alleen stofzuigen. Om een zwembad met succes te stofzuigen heeft u een goede zuigkracht nodig, anders blijven de grotere deeltjes op de bodem van het zwembad achter.

Als uw zwembad erg intensief wordt gebruikt, vooral bij kinderen, moet u waarschijnlijk vaker stofzuigen. Er zijn meer voordelen wanneer u een zwembad stofzuigt, behalve de voor de hand liggende voordelen om het er schoon en aantrekkelijker uit te laten zien. Als je er wat opmerkt, wil je meteen je stofzuiger pakken en dat zo snel mogelijk doen. Hoewel dit niet zo riskant is voor uw filtersysteem als een zuigzijreiniger, het is nog steeds niet zo effectief of ideale oplossing als het afromen en stofzuigen van uw zwembad om in de eerste plaats zoveel mogelijk vuil uit uw filter te houden.

Het stofzuigen van een zwembad is belangrijk, maar het is slechts een van de vele acties die nodig zijn om een zwembad in een schone en gezonde staat te houden. Het draaibare manchetuiteinde wordt rechtstreeks op de vacuümkop aangesloten, terwijl het niet-draaibare uiteinde op de skimmer wordt aangesloten. Het maakt niet uit welk type zwembad u bezit of in welke staat het zich bevindt, het wordt aanbevolen om het minstens één keer per week te stofzuigen.

Leave Reply

All fileds with * are required