Hoe vaak moet een vijver worden schoongemaakt?

Het is geen goed idee om ze meer dan eens per jaar schoon te maken, en minder dan eens in de drie tot vijf is nog beter. Als u de vijver het hele jaar door schoon houdt door netten te gebruiken om bladophoping te voorkomen en plantenresten te verwijderen wanneer deze begint te verwelken, hoeft u minder vaak schoon te maken. We raden een keer per jaar een volledige vijverreiniging aan, bij voorkeur tijdens het onderhoudsproces van de voorjaarsvijver. Het kan echter bijna elk moment van het jaar worden gedaan.

De meeste vijverbezitters hebben grotere schoonmaakbeurten in de lente, herfst en winter. Dit helpt hun vijver het hele jaar door schoon, helder en mooi te houden. De gemakkelijkste manier om te onthouden is door een schema te volgen dat u elk jaar volgt. We raden aan om uw vijver schoon te maken met de wisseling van de seizoenen.

Voordat we begonnen met deze lentevijverreiniging in Kalamazoo, ME. Een typische vijver moet elke 3 tot 5 jaar grondig worden gereinigd, hoewel dit veel eerder nodig kan zijn als u bijzonder slechte algenbloei heeft. Professionele vijverreinigers hebben een methode om ervoor te zorgen dat uw vijver terugkeert naar zijn gloriedagen van helder water en gelukkige vissen. Nu zomertemperaturen de afgelopen weken hun hoogtepunt bereikten in het hele land, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat uw vijver niet lastig wordt.

Uw vijverafschuimer verwijdert het grootste deel van het vuil van het oppervlak van uw vijver, maar u kunt ook een vijvernet gebruiken om bladeren en kleine stokjes af te schuimen voordat ze de kans krijgen om naar de bodem van de vijver af te dalen waar ze zullen vervallen. Ten eerste, als er een laag „crud” op de bodem van de vijver is en het water donker van kleur is, zou het een goed idee zijn om een volledige schoonmaak uit te voeren. Dit filter gebruikt bacteriën om vijverafval af te breken en om te zetten in minder schadelijke stoffen die door uw waterplanten als meststof kunnen worden opgenomen. Echter, u zult in het vroege voorjaar veel onderhoud moeten uitvoeren als u uw vijver er op zijn best wilt laten uitzien en bloeien.

De reden hiervoor is dat wanneer een vijver wordt schoongemaakt wanneer het water warmer is, de verstoring van de natuurlijke bacteriën het ecosysteem van de vijver kan verstoren en schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Spuit met een hogedrukreiniger of uw tuinslang met het bijbehorende hulpstuk de bodem van de vijver om vuil te verwijderen. Het biologische filter, of BioFalls-filter, is gepositioneerd om het begin van de waterval in uw vijver te creëren. Een vijver mag nooit helemaal schoon zijn; het is belangrijk voor de dieren in het wild en de plant om een zekere mate van vriendelijke bacteriën te hebben.

Gunstige microben zoals Aquascape Beneficial Bacteria helpen uw vijverwater gezond en schoon te houden voor uw vinvrienden. Nadat u deze stap hebt voltooid, moet u de vijverfilters reinigen, vuil verwijderen en de filtermatten reinigen. Vergroot uw filter altijd zodat het meer aankan dan de capaciteit van uw vijver en vergeet niet om uw filter volgens de instructies schoon te maken. Om hier zeker van te zijn, kunt u een product gebruiken dat bekend staat als vijverontgifter (amazon link - opent in een nieuw tabblad).

Leave Reply

All fileds with * are required