Wanneer moet je een vijverstofzuiger gebruiken?

Een vijvervacuüm, zorgvuldig gebruikt, zal snel elke vijver van vuil en puin verwijderen, van algen en snaaralgen tot slib en dode vegetatie. De zomer is het ideale moment om er een te gebruiken wanneer de meeste larven van waterinsecten zijn opgedoken en kikkervisjes zijn uitgegroeid tot jonge kikkers en padden. vijverstofzuigers kunnen helpen om de reinigingstijd in tuinvijvers met uren te verkorten en verwijderen ook veel van het harde werk en de rommel die ermee gepaard gaan. De beste tijd om de vijver schoon te maken is rond de lente of zomer.

Zodra u een vijverstofzuiger koopt die werkt voor de grootte van uw vijver, kunt u aan de slag met schoonmaken. Zonder vijverstofzuiger moet u een net en uw handen gebruiken om uw vijver grondig te reinigen. Hoewel u een vijverstofzuiger kunt kopen die bedoeld is voor het reinigen van vijverafval, zijn er geen extra kosten nodig - en extra bulk in opslag - als u al een nat-droge stofzuiger in huis heeft. Als u een elektrische vijverstofzuiger wilt aanschaffen, moet u rekening houden met waar u van plan bent deze aan te sluiten en waar het dichtstbijzijnde stopcontact is.

Als u zich nog steeds zorgen maakt over de veiligheid van uw vissen en andere dieren die zich in uw vijver kunnen bevinden, kunt u ze altijd veilig uit de vijver verwijderen voordat u met het reinigingsproces begint. Het gebruik van een vijverstofzuiger zou de waterkwaliteit van de vijver beetje bij beetje moeten verbeteren totdat het proces is voltooid. Een vijverfolie is een dikke plastic voering die helpt om het water in uw vijver te houden en te voorkomen dat het echt modderig wordt. Daarom stel ik voor om uw slang in de buurt van uw vijver te legen, zodat opgezogen dieren gemakkelijk weer naar de vijver kunnen terugkeren.

Volgens Aqua Nooga hebben tuinvijvers een jaarlijkse voorjaarsschoonmaak nodig om puin en hardnekkige algen te verwijderen, zodat uw vijver er op zijn best uitziet tijdens de zomermaanden wanneer uw tuin het meeste wordt gebruikt. Groene algen, slib en vuil kunnen zich echter ophopen op de oppervlakken in en rond uw vijver en het goed gecultiveerde uiterlijk bederven. Vul de vijver met nieuw water en breng de juiste chemicaliën en waterconditioners aan voordat u de vissen en planten terugbrengt naar de vijver. Je zult naar beneden moeten reiken in het vuile water en ongewenst slijm en vuil van de bodem van je vijver moeten scheppen en schrapen.

Hoewel vijverstofzuigers ongetwijfeld nuttig zijn, moet u ook weten hoe u de juiste kiest voor uw behoeften. U kunt hulpstukken en slangen vaak apart kopen, maar wanneer u op zoek bent naar de perfecte vijverstofzuiger, het is het beste om ervoor te zorgen dat deze alles bevat wat u nodig heeft. Handmatige vijverstofzuigers zijn gemakkelijker voor de portemonnee en het budget, maar zijn alleen goed voor kleine vijvers en lichte reinigingsklussen. Wanneer u kiest uit de hoogwaardige vijverstofzuigers die verkrijgbaar zijn bij Aquatic Warehouse, u zult er zeker van zijn dat u uw geliefde vissen een gezond huis biedt.

Leave Reply

All fileds with * are required