Kun je een winkelstofzuiger gebruiken om een vijver schoon te maken?

Gebruik een winkelstofzuiger om een vijver schoon te maken. Om de vissen en plantenbewoners van uw vijver gezond te houden, moet u de vijver om de paar maanden schoonmaken. Bladeren en ander vuil hopen zich op de bodem van de vijver op en beginnen te rotten. Het rottingsproces steelt zowel zuurstof als voedingsstoffen die de vissen en planten in uw vijver nodig hebben.

Verwijder in het voorjaar na de laatste nachtvorst eventuele netten of afdekkingen uit de vijver. Laat al het water, behalve 6 centimeter, uit uw vijver lopen. Bevestig een slang aan de pomp om het water uit de vijver te pompen, maar zorg ervoor dat het waterniveau tijdens gebruik niet onder het niveau van de pomp komt. Als u geen overschot aan vuil in uw vijver wilt, is een vijverstofzuiger de beste en gemakkelijkste manier om uw vijver schoon te houden.

Omdat een Shop-Vac letterlijk alles opzuigt dat hij tegenkomt, moet u enkele extra stappen ondernemen om de bewoners en het ecosysteem van uw vijver te beschermen. Hoewel u een vijverstofzuiger kunt kopen die bedoeld is voor het reinigen van vijverafval, zijn er geen extra kosten nodig - en extra bulk in opslag - als u al een nat-droge stofzuiger in huis heeft. U kunt hulpstukken en slangen vaak apart kopen, maar wanneer u op zoek bent naar de perfecte vijverstofzuiger, het is het beste om ervoor te zorgen dat deze alles bevat wat u nodig heeft. Zonder vijverstofzuiger moet u een net en uw handen gebruiken om uw vijver grondig te reinigen.

Nu, als je net als ik bent en dat NIET allemaal wilt doen, dan stel ik voor dat je investeert in een vijverstofzuiger. Sluit de stofzuiger altijd aan op een aardlekschakelaar (GFCI), die een stroomonderbreker bevat die elektrocutie voorkomt door automatisch uit te schakelen in geval van een storing of stroomlek. Stofzuigers met twee kamers zijn meestal duurder, dus het is misschien de moeite waard om extra tijd te besteden aan schoonmaken om wat geld te besparen. vijverstofzuigers kunnen al het vuil en smurrie op de bodem van uw vijver opzuigen, zodat u dit niet handmatig hoeft te doen.

Als u wilt dat de vijverstofzuiger direct naast de vijver leegloopt, dan hoeft uw afvoerslang niet erg lang te zijn. Wanneer de reiniging is voltooid, brengt u uw vissen, vijverwater en filter voorzichtig terug naar hun rechtmatige plaatsen. Als u een elektrische vijverstofzuiger wilt aanschaffen, moet u rekening houden met waar u van plan bent deze aan te sluiten en waar het dichtstbijzijnde stopcontact is. Stofzuig het opgehoopte slib - klein vuil en algen - van de bodem van de vijver, evenals het water dat zich ophoopt als gevolg van het besproeien van de zijkanten.

Afhankelijk van de grootte van uw vijver en hoe vaak deze zich vult met ongewenste algen of puin, moet u uw vijver minimaal één keer per jaar grondig reinigen. Stofzuigers met één kamer moeten worden uitgeschakeld zodra de kamer vol is om het vuile water door de afvoerslang te laten legen.

Leave Reply

All fileds with * are required