Hoe vaak moet je je vijver stofzuigen?

Het is geen goed idee om ze meer dan eens per jaar schoon te maken, en minder dan eens in de drie tot vijf is nog beter. Als u de vijver het hele jaar door schoon houdt door netten te gebruiken om bladophoping te voorkomen en plantenresten te verwijderen wanneer deze begint te verwelken, hoeft u minder vaak schoon te maken. Je zuigt in feite het slib of puin op waar het zich ook in de vijver bevindt. Wanneer de container vol is, voert u het slib af op elk bed of elke rand in de buurt van de vijver.

Hoewel een vijver lang niet zo veel hoeft te worden schoongemaakt als een traditioneel aquarium, moet een vijver nog steeds worden gestofzuigd als onderdeel van het onderhoudsschema. In de loop van een jaar wordt een vijver gevuld met puin van nabijgelegen bomen, slib en afval van vissen. De ontbindende materie veroorzaakt vaak een ongewenste geur als deze niet wordt gestofzuigd. Ook verhoogt de ophoping van afval op de bodem van de vijver het risico op nitraatvorming in het water en zijn nitraten giftig voor vissen.

Houd uw vijver in optimale conditie door gebruik te maken van een vijverstofzuiger, of vijverzuiger, om slib en bruine algengroei in de lente en herfst te verwijderen. Een vijverzuiger werkt net als een gewone, huishoudelijke stofzuiger. De gemakkelijkste manier om te onthouden is door een schema te volgen dat u elk jaar volgt. We raden aan om uw vijver schoon te maken met de wisseling van de seizoenen.

Voordat we begonnen met deze lentevijverreiniging in Kalamazoo, ME. Als u geen overschot aan vuil in uw vijver wilt, is een vijverstofzuiger de beste en gemakkelijkste manier om uw vijver schoon te houden. Dubbele stofzuigers hoeven niet uit te schakelen, omdat ze tegelijkertijd vuil water kunnen aanzuigen en afvoeren. Een vijvervacuüm, zorgvuldig gebruikt, zal snel elke vijver van vuil en puin verwijderen, van algen en snaaralgen tot slib en dode vegetatie.

Op die manier, als er dieren in het wild zijn opgezogen door het vacuüm, wordt het dichtbij afgevoerd en kan het zijn weg terug naar het water vinden. De vijverstofzuiger werkt net als een normaal vacuüm; het creëert een zuigkracht door de slang en zuigt alles op, van kleine algen tot groot slib op de bodem van uw vijver. Ontrafel de afvoerslang van de vijverzuiger, en plaats het uiteinde van de afvoerslang op een plaats van het gazon waar u het opgezogen vijverwater wilt leiden. Een van de meest populaire en betrouwbare is ongetwijfeld de Oase Pondovac Start, een uitgebreide stofzuiger die vijverresten tot 10 mm groot verwijdert.

Stofzuigers met twee kamers zijn meestal duurder, dus het is misschien de moeite waard om extra tijd te besteden aan schoonmaken om wat geld te besparen. Zonder vijverstofzuiger moet u een net en uw handen gebruiken om uw vijver grondig te reinigen. Stofzuigers met één kamer moeten worden uitgeschakeld zodra de kamer vol is om het vuile water door de afvoerslang te laten legen. Als een vijverstofzuiger echter buiten uw budget valt, kunt u een net gebruiken om het oppervlak van de vijver schoon te maken en kunt u de bodem van de vijver met de hand schrobben.

Handmatige vijverstofzuigers zijn gemakkelijker voor de portemonnee en het budget, maar zijn alleen goed voor kleine vijvers en lichte reinigingsklussen. Nu, als je net als ik bent en dat NIET allemaal wilt doen, dan stel ik voor dat je investeert in een vijverstofzuiger. Als u een elektrische vijverstofzuiger wilt aanschaffen, moet u rekening houden met waar u van plan bent deze aan te sluiten en waar het dichtstbijzijnde stopcontact is.

Leave Reply

All fileds with * are required