Hoe werkt vijverstofzuiger?

Vijverstofzuigers werken met behulp van een waterpomp die het water opzuigt via een hydrofielzak of een speciale container (afhankelijk van het vacuüm dat je hebt). Het water wordt dan uit de afvoerleiding geduwd, klaar om terug te gaan in uw vijver of elders. vijverstofzuigers hebben lange, verstelbare slangen die meestal elke plaats in uw vijver kunnen bereiken. De vijverstofzuiger werkt net als een normaal vacuüm; het creëert een zuigkracht door de slang en zuigt alles op, van kleine algen tot groot slib op de bodem van uw vijver.

Ga op de oever van de vijver staan; raak het water niet aan en laat het lichaam van de vijverzuiger niet in het water komen. Steek het mondstuk van de vijverzuiger in het vijverwater en zuig afval op de bodem van de vijver met langzame, gelijkmatige bewegingen. Houd de slang in het water onder het niveau van uw middel terwijl u op de oever van de vijver staat voor optimale prestaties van de machine. Net als huishoudelijke stofzuigers gebruiken vijverzuigers een zuigslang om vuil en gruis te verwijderen.

Maar in plaats van deze elementen van tapijten en vloeren te verwijderen, gebruikt een vijverstofzuiger zuigkracht om water omhoog te trekken terwijl het vuil ook wordt opgezogen. Verschillende modellen kunnen op verschillende manieren werken. De meeste modellen, zoals de Oase pondovac, dumpen het afgevoerde water en het vuil rechtstreeks door de afvoer via een afvoerslang. Sommige modellen, zoals de Blagdon vijver Monsta, vangen het slib op in een filterzak of een speciale container.

Het afval kan dan gemakkelijk uit de zak of container worden weggegooid. Je zuigt in feite het slib of puin op, waar het zich ook in de vijver bevindt. Wanneer de container vol is, voert u het slib af op elk bed of elke rand in de buurt van de vijver. Een vijverstofzuiger, net als hoe het klinkt, is een machine die de onderhoudstijd en -inspanning van de vijver vermindert door vuil, slib, algen en meer weg te zuigen.

Hoewel vijverstofzuigers ongetwijfeld nuttig zijn, moet u ook weten hoe u de juiste kiest voor uw behoeften. Het schoonhouden van uw tuinvijver kan een hele klus zijn, vooral als u last heeft van grote hoeveelheden vijverslib en vuilophoping. U moet ervoor zorgen dat het netsnoer lang genoeg is om op een beschikbaar stopcontact aan te sluiten, en de slang zelf moet lang genoeg zijn om het laagste dieptepunt van uw vijver te bereiken. De stofzuiger wordt geleverd met 4 verschillende spuitmondbevestigingen, wat geweldig is voor een instapmodel, waarbij elk geschikt is voor een ander doel.

Sommige vijverstofzuigers worden geleverd met een gaasafdekking die u over de afvoerslang kunt leggen, zodat al het vuil en puin in het gaas wordt opgevangen en alleen water de slang verlaat. Dubbele stofzuigers hoeven niet uit te schakelen, omdat ze tegelijkertijd vuil water kunnen aanzuigen en afvoeren. Dit zou een groot vacuüm opleveren als constante werking vereist is, of als u een zeer grote vijver heeft die meer bereik vereist in termen van zowel aanzuiging als afvoer. Oase is al lang gevestigd als een gerenommeerde leverancier van stroomzuigers in de vijverindustrie, en hun instapmodel is een fantastische optie voor kleine tot middelgrote vijvers.

Overwegende dat een vacuüm met meerdere kopbevestigingen verschillende afmetingen moet bieden voor zowel fijne opbouw als grof vuil. Zonder vijverstofzuiger moet u een net en uw handen gebruiken om uw vijver grondig te reinigen. Als u zwaar vuil ophoopt, vooral in een vijver met vissen, is een vijverstofzuiger een betere optie om bodemmest snel en effectief te verwijderen. Als u echter een zeer diepe maar kleine vijver heeft, is het misschien beter om te investeren in een vacuüm met een iets kortere slanglengte maar met een hoger zuigdieptepotentieel.

Als een stofzuiger geen fatsoenlijke set wielen en handvatontwerp heeft, zouden we dit ronduit vermijden vanwege het grote risico op letsel. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de veiligheid van uw vissen en andere dieren die zich in uw vijver kunnen bevinden, kunt u ze altijd veilig uit de vijver verwijderen voordat u met het reinigingsproces begint. Pond Informer is een groeiende gemeenschap van vijver% 26 meerprofessionals, ecologen en wetenschappelijke schrijvers, met een passie voor alles wat met vijvers, wetlands en duurzaam behoud te maken heeft. Vijverstofzuigers kunnen al het vuil en smurrie op de bodem van uw vijver opzuigen, zodat u dit niet handmatig hoeft te doen.

.

Leave Reply

All fileds with * are required