Hoe werken stofzuigers voor visvijvers?

Vijverstofzuigers hebben lange, verstelbare slangen die meestal elke plaats in uw vijver kunnen bereiken. De vijverstofzuiger werkt net als een normaal vacuüm; het creëert een zuigkracht door de slang en zuigt alles op, van kleine algen tot groot slib op de bodem van uw vijver. Net als huishoudelijke stofzuigers gebruiken vijverzuigers een zuigslang om vuil en gruis te verwijderen. Maar in plaats van deze elementen van tapijten en vloeren te verwijderen, gebruikt een vijverzuiger zuigkracht om water omhoog te trekken terwijl het vuil ook wordt opgezogen.

Verschillende modellen kunnen op verschillende manieren werken. De meeste modellen, zoals de Oase pondovac, dumpen het afgevoerde water en het vuil rechtstreeks door de afvoer via een afvoerslang. Sommige modellen, zoals de Blagdon vijver Monsta, vangen het slib op in een filterzak of een speciale container. Het afval kan dan gemakkelijk uit de zak of container worden weggegooid.

Vijverzuigers met dubbele kamer hebben twee kamers, wat een continue werking betekent. Zodra de eerste kamer bijvoorbeeld vol is met vuil, schakelt de machine over naar kamer twee wanneer de eerste kamer leegloopt. Deze stijl is duurder, maar beter voor grotere klussen en grotere vijvers. Je zuigt in feite het slib of puin op waar het zich ook in de vijver bevindt.

Wanneer de container vol is, voert u het slib af op elk bed of elke rand in de buurt van de vijver. Blagdon, Hozelock Cyprio, Cloverleaf, Fish Mate, Nishikoi, Vissen, Tetra, NT Laboratories, Interpet, TMC, Oase en nog veel meer. Met deze essentiële vijveruitrusting kunt u uw vijver regelmatig beluchten en zo een schone en gezonde omgeving bieden waarin uw vijverleven kan gedijen. Het is ideaal voor kleinere vijvers met een aanzuigslanglengte van 13 voet en een afvoerslanglengte van 7 voet.

Hoewel een vijver lang niet zo veel hoeft te worden schoongemaakt als een traditioneel aquarium, moet een vijver nog steeds worden gestofzuigd als onderdeel van het onderhoudsschema. Houd de slang in het water onder het niveau van uw middel terwijl u op de oever van de vijver staat voor optimale prestaties van de machine. De meeste vijverstofzuigers kunnen worden gebruikt om dit en ander zacht onkruid te verwijderen dat in uw vijverwater drijft. Vijvervacs zijn geweldig voor het opzuigen van het afval dat zich in de vijver ophoopt, het water vervuilen en problemen veroorzaken voor dieren in het wild.

Nu u meer weet over het belang van vijveronderhoud en hoe u een vijverstofzuiger kunt gebruiken om te helpen, is het tijd om te gaan schoonmaken. Voor grotere en diepere visvijvers zijn er een aantal stijlen vijverstofzuigers waaruit vijverbezitters kunnen kiezen. Steek het mondstuk van de vijverzuiger in het vijverwater en zuig afval op de bodem van de vijver met langzame, gelijkmatige bewegingen. Bevestig het juiste mondstuk aan het uiteinde van de vacuümslang of zuigslang van de vijverstofzuiger en selecteer een mondstuk dat aan uw reinigingsbehoeften voldoet.

Een vijvervacuüm, zorgvuldig gebruikt, zal snel elke vijver van vuil en puin verwijderen, van algen en snaaralgen tot slib en dode vegetatie. Budget en betrouwbaarheid zijn beide sleutelfactoren, maar u moet ook rekening houden met de grootte van uw vijver en de omvang van de klus. vijverstofzuigers kunnen helpen om de reinigingstijd in tuinvijvers met uren te verkorten en verwijderen ook veel van het harde werk en de rommel die ermee gepaard gaan. Groene algen, slib en vuil kunnen zich echter ophopen op de oppervlakken in en rond uw vijver en het goed gecultiveerde uiterlijk bederven.

Houd uw vijver in optimale conditie door gebruik te maken van een vijverstofzuiger, of vijverzuiger, om slib en bruine algengroei in de lente en herfst te verwijderen.

Leave Reply

All fileds with * are required