Bij het stofzuigen van een zwembad op welke stand moet de pomp staan?

Laat anders de instelling op „filter” staan en zet de pomp aan om te beginnen met stofzuigen. Stofzuig uw zwembad net zoals u uw woonkamer zou stofzuigen en neem onderweg puin of algen op. Voor routinematig stofzuigen wordt de filterklep in de normale „filterpositie” gelaten. Dit leidt vuil vacuümwater door het zwembadfilter om de verontreinigingen te verwijderen, transporteert vervolgens gefilterd water via retourleidingen terug naar het zwembad.

De filterinstelling wordt gebruikt voor lichte tot matige niveaus van zwembadsediment. Omdat al het water wordt teruggevoerd naar het zwembad, blijft het totale waterniveau behouden. Voor licht stofzuigen kunt u uw multiport ventielfilter op „Filter” laten staan. Voor grotere klussen en grotere hoeveelheden vuil, zet uw filtersysteem op de instelling „Afval”, die het water door de afvoer stuurt, in plaats van door het filter.

De filterpositie is de juiste klepinstelling met meerdere poorten voor het stofzuigen van een relatief schoon zwembad. Dat is de instelling die we gebruiken bij onze normale wekelijkse reinigingsstofzuigklussen. Bij het stofzuigen van een zwembad waarvan net de gaasafdekking is verwijderd en bedekt is met een laag fijn stof, moet de klepinstelling met meerdere poorten Afval zijn. Probeer uw zwembad minstens één keer per week te stofzuigen.

Skimmers zijn alleen in staat om bladeren, vuil en puin te verwijderen die drijven. Het meeste puin dat een zwembad binnenkomt, drijft 3-4 uur, maar daarna zakt het naar de bodem. Neem je vacuümkop en het uiteinde van de slang en verbind de twee met elkaar. Sommige koppen accepteren zowel de 1,25 als 1,5 inch zwembadslangen.

Zorg ervoor dat je de juiste maat slang hebt voor je vacuümkop. De meeste zwembadpalen hebben een standaard diameter en moeten op een standaard vacuümkop passen. Telescopische poolstokken zijn er in verschillende lengtes. Ze zijn meestal ongeveer 6 of 8 ft en strekken zich uit tot ongeveer 16 ft.

Na verloop van tijd zal uw zwembad vuil en puin op de bodem verzamelen en moet u het stofzuigen om het schoon te maken. Dit is eenvoudig zelf te doen met een zwembadzuigkop, een vacuümslang en een telescopische paal. Wanneer u routinematige zwembadreiniging en -onderhoud uitvoert, is het ook een goed idee om de manometer op het filter van uw zwembad te controleren om te zien of deze hoger is dan normaal, wat betekent dat er vuil is opgehoopt en moet worden teruggespoeld. Spoel uw zwembad terug met behulp van de multipoortklep en een terugspoelslang om het filter schoon te maken en terug te brengen naar de normale werkdruk.

Plaats de vacumkop, telescopische paal en slang in het zwembad en zorg ervoor dat de vacumkop op de bodem van het zwembad rust. De Polaris 360 automatische zwembadreiniger verbetert de watercirculatie en helpt chemicaliën en warmte te mengen, terwijl het de bodem en wanden van uw zwembad reinigt. Een bladvanger heeft een zak aan de binnenkant om vuil op te vangen en wordt tussen het uiteinde van uw zwembadstofzuigslang en de skimmer geplaatst. Uw vacuümslang moet elke keer dat deze op een vacuümkop wordt aangesloten en voordat deze aan de skimmerzuigkracht wordt bevestigd, worden geprimed.

We laten u de juiste manier zien om uw handmatige stofzuiger aan te sluiten en uw zwembad efficiënt te stofzuigen, zodat u meer tijd kunt besteden aan zwemmen. Deze Kreepy Krauly zwembadstofzuiger wordt rechtstreeks aan de skimmerlijn van uw zwembad bevestigd en wordt aangedreven door de pomp van uw zwembad, met behulp van een interne vrije skimming-klep om de waterstroom automatisch te regelen, ervoor zorgen dat het apparaat op de juiste snelheid schoonmaakt. Een zwembadstofzuiger maakt korte metten met zwaar vuil, helpt u uw zwembad schoon en uitnodigend te houden en voorkomt onderhoudshoofdpijn. Voordat u begint te stofzuigen, gebruik een schepnet om bijzonder grote bladeren of vuil te verwijderen dat anders de zuigkop of slangpijp zou kunnen blokkeren.

Automatische reinigers zoals Dolphin, Polaris of Baracuda zijn geweldig om een schoon zwembad schoon te houden, maar niet voor het opruimen van een zwembad dat moet worden gestofzuigd om op de ouderwetse manier te verspillen. Als je een zwembad van beton of guniet hebt, kies dan een vacuümkop met wielen voor gemakkelijke verplaatsing. Nu u een krachtige sifon hebt gebouwd met behulp van uw filtersysteem, kunt u de vloer van uw zwembad stofzuigen. Met deze optionele plaat kunt u uw skimmermand op zijn plaats houden wanneer u uw zwembad handmatig stofzuigt.

Zwembadstofzuigers gebruiken de aanzuiging van de zwembadcirculatiepomp om bezinksel van de zwembadvloer en wanden te verwijderen. .

Leave Reply

All fileds with * are required