Hoe werken vijverstofzuigers?

Vijverstofzuigers hebben lange, verstelbare slangen die meestal elke plaats in uw vijver kunnen bereiken. De vijverstofzuiger werkt net als een normaal vacuüm; het creëert een zuigkracht door de slang en zuigt alles op, van kleine algen tot groot slib op de bodem van uw vijver. Ga op de oever van de vijver staan; raak het water niet aan en laat het lichaam van de vijverzuiger niet in het water komen. Steek het mondstuk van de vijverzuiger in het vijverwater en zuig afval op de bodem van de vijver met langzame, gelijkmatige bewegingen.

Houd de slang in het water onder het niveau van uw middel terwijl u op de oever van de vijver staat voor optimale prestaties van de machine. Een vijverstofzuiger, net zoals het klinkt, is een machine die de onderhoudstijd en -inspanning van de vijver vermindert door vuil, slib, algen en meer weg te zuigen. Hoewel vijverstofzuigers ongetwijfeld nuttig zijn, moet u ook weten hoe u de juiste kiest voor uw behoeften. Je zuigt in feite het slib of puin op waar het zich ook in de vijver bevindt.

Wanneer de container vol is, voert u het slib af op elk bed of elke rand in de buurt van de vijver. Net als huishoudelijke stofzuigers gebruiken vijverzuigers een zuigslang om vuil en gruis te verwijderen. Maar in plaats van deze elementen van tapijten en vloeren te verwijderen, gebruikt een vijverzuiger zuigkracht om water omhoog te trekken terwijl het vuil ook wordt opgezogen. Verschillende modellen kunnen op verschillende manieren werken.

De meeste modellen, zoals de Oase pondovac, dumpen het afgevoerde water en het vuil rechtstreeks door de afvoer via een afvoerslang. Sommige modellen, zoals de Blagdon vijver Monsta, vangen het slib op in een filterzak of een speciale container. Het afval kan dan gemakkelijk uit de zak of container worden weggegooid. Vijverstofzuigers werken als stofzuigers voor natte stoomboten die doorgaans worden gebruikt voor tapijten binnenshuis.

In wezen zorgt de pomp of motor voor aanzuiging die water door een inlaatslang naar het vacuüm trekt. Deze zware vijverstofzuiger van Matala is de ideale keuze voor grote, vuile vijvers die niet vaak worden schoongemaakt. Vijverstofzuigers gebruiken doorgaans een of twee kamers, en dit ontwerpaspect heeft belangrijke gevolgen voor hoe effectief het vacuüm is bij het reinigen van uw vijver. Voor grotere en diepere visvijvers zijn er een aantal stijlen vijverstofzuigers waaruit vijverbezitters kunnen kiezen.

Ook verhoogt de ophoping van afval op de bodem van de vijver het risico op nitraatvorming in het water en zijn nitraten giftig voor vissen. Verminder drastisch de hoeveelheid werk die nodig is om uw vijver er fris uit te laten zien en uw vissen gezond te houden. Het water kan eenvoudig worden teruggevoerd naar de vijver via de 7-voet afvoerslang en de meegeleverde filterzak. Het maakt niet uit hoe goed uw vijverfilter of hoe schoon en opgeruimd uw vissen zijn, uw vijver in de achtertuin zal onvermijdelijk veranderen in een puinhoop van algen, vuil en vuil als deze niet vaak wordt schoongemaakt.

Het maakt niet uit welk vacuüm u uiteindelijk kiest, het hebben van een vijverstofzuiger kan de hoeveelheid tijd die u nodig heeft om uw vijver op te ruimen drastisch verminderen. Houd er rekening mee dat hoewel dit vacuüm slechts matig zwaar is met 25 pond, hij niet met wielen wordt geleverd. Bovendien neemt deze stofzuiger zonder slangen of andere onderdelen niet veel ruimte in beslag en is het bijna onmogelijk om te breken. De stofzuiger is gebouwd met voldoende zuigkracht om helemaal tot 18 voet te reiken, terwijl je met de 26 voet zuigslang ver in het midden van ruime vijvers kunt reiken.

Onthoud gewoon dat je de stofzuiger terug moet dragen naar je garage of schuur nadat je armen moe zijn van het pompen. De reden dat slangen meestal langer zijn dan de maximale zuigdiepte, is dat u met een langere slang verder in het midden van een grote vijver kunt reiken.

Leave Reply

All fileds with * are required